Informatie

Tandartsenpraktijk Dr. J. Huynen

Informatie

 

Welkom bij tandartsenpraktijk Dr. J. Huynen

Op deze site vindt u niet alleen nuttige informatie in verband met de praktijk, maar ook een aantal behandelingsmethodes en meer uitleg over verschillende aspecten van de tandheelkunde en het gebruik van tandheelkundige producten en materialen. Met trots stellen wij U de nieuwste technieken voor op gebied van cosmetische tandheelkunde, specifieke software laat ons toe op voorhand een make-over van uw gebit te maken, zodat U zeer realistisch het resultaat kunt inschatten.

Eveneens worden de nieuwste CAD-CAM technieken voor de vervaardiging van kronen, veneers en inlays in keramiek toegepast, net zoals digitale radiologische beeldvorming in 3D en intra orale camera.

Uw glimlach is een zeer belangrijk communicatiemiddel in de hedendaagse wereld en wij willen u erbij helpen deze perfecte glimlach te realiseren. We onderzoeken de nieuwste technieken en passen ze toe in onze praktijk.

 

Tips voor een het behoud van een gezond gebit:

 

1 Kies voor 3 hoofdmaaltijden per dag, zodat u minder behoefte heeft aan tussendoortjes.

2 Gebruik maximaal 4 keer per dag iets tussendoor.

3 Eet maximaal een- of tweemaal per dag zuur fruit.

4 Drink frisdrank en andere zure dranken met mate.

5 Poets uw tanden tweemaal per dag met fluoridetandpasta.

6 Gebruik dagelijks flossdraad of interdentale ragers om de ruimten tussen uw tanden en kiezen te reinigen

 

Filosofie

 

De filosofie van onze praktijk bestaat erin om, met uw medewerking, een gebitstoestand te bereiken die aan uw esthetische en functionele verwachtingen tegemoetkomt. Hiervoor werken we met een lange termijn visie waarbij rekening wordt gehouden met uw persoonlijke wensen en noden.

Wij houden er ons aan u steeds de verschillende behandelingsmogelijkheden en de bijhorende voor- en nadelen in detail te bespreken. Op deze manier wordt u de mogelijkheid geboden een behandelingsplan te kiezen waar u volledig achter kunt staan.

Om het eindresultaat ook op lange termijn te kunnen behouden, rust bij u een belangrijke verantwoordelijkheid. U bent de enige die uw gebit dagelijks kan verzorgen. Indien een optimale mondhygiëne kan worden bereikt, zal de behaalde mondsituatie langer meegaan, kunnen tandbederf en ontstekingen worden vermeden, het aantal behandelingen en de kosten op lange termijn geminimaliseerd worden.

 

U kan bij ons terecht voor een waaier aan behandelingen, zoals check ups, tandsteenverwijdering en polijsten, bleken van tanden (bleaching) , restauratieve tandheelkunde, kindertandheelkunde, een volledige smile make over, prothetische oplossingen, veneers, zirkonium kronen en bruggen, implantaat gedragen structuren, esthetische tandheelkunde, volporseleinen kronen enz.

Consultaties zijn altijd op afspraak zodat we meer “ quality time “ voor u vrijmaken om aan uw wensen te kunnen voldoen. Zodoende kunnen we, indien nodig, meer tijd vrijmaken om verschillende behandelingen tijdens één consultatie uit te voeren.

Herontdek uw glimlach.

 

Een mooie en gezonde natuurlijke lach is belangrijk voor vele mensen, maar niet iedereen heeft deze van nature uit. Een mooie witte glimlach staat op menig zijn verlanglijstje. Door de laatste ontwikkelingen in de moderne tandheelkunde kunnen we dit voor iedereen waarmaken. Gezonde tanden die afgesleten zijn, gebroken of verkleurd zijn, of waar stukjes van missen, waar spleten tussen zitten, kunnen deze mooie gezonde glimlach schaden. Onze behandeling is volledig individueel op u afgesteld en kan variëren van een polijstbeurt, over een paar veneers, gecombineerd met professionele bleaching en andere technieken, tot een volledige make over met kronen en veneers of een volledige restauratie van uw mond. Uw gebit zal er niet alleen beter uit zien, maar ook functioneel op punt staan. Na een eerste consultatie zullen we desgewenst een individueel behandelingsplan opstellen en U alle gewenste uitleg geven.

 

 

Digitale Imaging:

Speciale techniek laat ons toe een "smile design" van uw gebit via de computer te simuleren. Met speciale diagnostische technieken kunnen we bepalen wat er kan gedaan worden voor u en hoe we uw glimlach kunnen verbeteren. Een " voor en na " foto wordt gecreërd, zonder dat we aan uw gebit werken.

 

Digitale fotografie:

Regelmatig nemen wij digitale foto's van uw tanden en tandvlees met een "state of the art" digitale reflex camera. Hierdoor kunnen wij perfect en snel online communiceren met dentale labo's en of collega's om zo u een perfecte glimlach te kunnen garanderen.

 

Digitale radiografie:

We hebben geopteerd voor de modernste digitale radiografie. Deze technologie met de laagste stralingsdosis, laat ons toe de beelden onmiddellijk te visualiseren op een monitor rechtstreeks aan de stoel. Dit levert niet alleen een tijdswinst op, maar we gebruiken ook geen schadelijke chemische stoffen meer voor het ontwikkelingsproces. Door deze gevoelige elektronische sensoren wordt de blootstelling aan ioniserende straling tot 90% verminderd. Een ander voordeel van digitale radiografie is de mogelijkheid om online te kunnen communiceren met collega's.

 

 

Implantologie:

Implantaten zijn kunstwortels van titanium, die in het kaakbot gezet kunnen worden. Wanneer er bij u een tand of kies ontbreekt kan er wellicht een implantaat geplaatst worden waarop een kroon gemaakt kan worden. Doordat het bot deze kunstwortels zo goed accepteert, voelen tanden en kiezen op implantaten aan als natuurlijke tanden en kiezen. Implantaten zijn voor het oog niet te onderscheiden van natuurlijke wortels. Ook wanneer u een kunstgebit hebt kunnen er implantaten geplaatst worden waarop de tanden vastgeklikt kunnen worden.

 

 

Naast de klassieke radiologische opname heeft onze praktijk een Cone Beam toestel ter beschikking. Dit toestel heeft 2 functies: er kan een 3D analyse gemaakt worden van een deel van de kaak, waarbij dit na enkele seconden op het scherm verschijnt en er doorheen de kaak en de tanden kan worden "gewandeld". Deze interactieve beelden geven een veel scherpere diagnose (tot 0.100 mm) dan klassieke radiografiën of zelfs betere resultaten dan scanner beelden. Ook naar stralingsdosis is deze nieuwe technologie veel performanter: er wordt slechts 6 % van de stralingsdosis toegediend in vergelijking met een CT scanner in het ziekenhuis.

De tweede functie is een zeer scherpe panoramische opname, deze kunnen wij desgewenst per e-mail doorsturen.

 

 

Mail Webmaster (click here)

 

©Tandartsenpraktijk Dr. J. Huynen Bredabaan 129, 2930 Brasschaat tel nr: 03/652.18.88